Kitap Yorumlarım / Ercan Akarsu / Berrin

Kitap yorumlarıma öncelikle son okuduğum yeni kitaplardan başladım ki yeni baskıları yakalayın. Eski okuduğum diye adlandırabileceğim kitaplar yok şu an yorum listemde ama en tazelerle yol almak istedim. Sayfama, fikirlerime, okur gözlerime Kanes yayınlarından çıkan ve son zamanlarda kitaplarını yeni okumaya başladığım bu yayınevinin sevilen ve başarılı yazarlarından Ercan Akarsu "Berrin" kitabını misafir ediyorum.


Kitabın başında yer alan notta yazarın yaşanmış bir olaydan esinlendiği yazıyor. Gözlerim ilk sayfaya gitmeden düşüncelerim bir telaşa kapılıyor. Merak?! "Berrin" okurken bir anda tepetaklak olabileceğiniz bir roman. Baş kadın karakterimiz ki kitabın adından anlaşıldığı üzere Berrin, geçmişinde ki yaşadıklarını ve saklı tuttuğu intikam hırsını ortaya çıkaran bir olayın sonucunda bambaşka bir boyuta geçiyor. "Ne oldu bu kadına" dedirtiyor. Psikoloji okuyan Berrin'i yazarımızın hayallerinden okurken aklıma hep kullandığım bir söz geldi."Aslında psikologlarında psikoloğa ihtiyacı var." Bu insanlarında kendi zihin yüklerini atmaları gereken kendilerinden üst görerek hem tecrübe alışverişi yaptığı hemde yüklerini bıraktığı bir başka psikolog olmalı. Bu insanların görevi toplumsal yapı üzerinde gerçekten zor bir taş inşaasının içindeki kiremit tanesi kadar mühim.
"Berrin" mesleki terimleri içinde barındıran. Okurun anlamadığı ve sıkıldığı dilde yazılmış psikolojik bir roman değil. Aslında "Berrin" Psikolojik bir roman değil. Kitabın arka kapağında yer alan tanıtım yazısında okuduğum  "Berrin’in geçirdiği evrimi itina ile sergileyen yazar, hiçbir mesaj kaygısı taşımıyor. " sözü laf olsun diye bu kapağa eklenmemiş. Gerçekten yazar gayet keyif alarak yazmış ve bize de su gibi okuyup bitirmek kalmış. Hatta romanı o kadar güzel bitirmiş ki benim içimdeki sesin düşüncelerim de "bu kitabın ikincisi olmalı" fikrine barınak kurmasına sebep oldu. Birincisinin sonu ikincisinin başı tadında bitti. Acaba olur mu?
Evet okur gözler, Kanes yayınları Ercan Akarsu Berrin okumanızı tavsiye ediyorum. Seri roman takipçisi olan biri olarak arada düşüncelerime ve hayallerime renk katsın diye aldığım kitaplardan biri olan bu kitabın yazarının da artık takipçisiyim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar